A csoportos hangfürdő alkalmával a hangtálak és a gong rezgéseiben fürödhetünk meg. Indiában a védikus tanítások szerint minden hangokból, rezgésekből keletkezett. Ezt a hangot hívjak világi hangnak vagyis Nada Brahma-nak.
A hangtálak három szinten hatnak szervezetünkre.
Első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangot évezredek óta használják a test és a tudat harmonizálására a zenék , a mantrák, az imák recitálása által. A hallóidegeinken keresztül jutnak az agykéreghez és váltanak ki pozitív hatásokat. A rezgés elsősorban a testünkben található vízen keresztül hat. A rezgések sejtszinten a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetünkben egy erőteljes anyagcsere- folyamatot indít el. Olyan helyekre is képes eljutni, mint az üreges csontok, ízületek, a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig az egész testben pozitív rezgések keletkeznek. Feloldja a fizikai blokkokat, a pangó területeket pedig képes visszaállítani véráramba.
Második szinten a fizikai test energetikai rendszerét segíti. Szervezetünk megfelelő rezgésszámú éltető energiával történő ellátásáról a csakráink gondoskodnak. A hangtálak rezgései az egész energiarendszerünket tisztítja, harmonizálja, ezáltal beindítja az öngyógyító folyamatokat.
A harmadik szint tudatunk tiszta természetét szólítja meg. A belső béke és harmónia állapotában felismerhetjük: Kik is vagyunk valójában.