Mátyus Évi
Mátyus Évi

Mátyus Évi vagyok, 3 gyermekem van: Karcsi 12 éves, Eszti 10 éves, Kinga 5 éves.

Több mint 20 éve foglakozom gyermekekkel, végzettségeim is mind a csecsemőkkel, kisgyermekekkel kapcsolatosak: családi napközi gondozó/vezető, gyermek- és ifjúsági felügyelő vagyok. Dolgoztam már bölcsődében, óvodában, családi napköziben is.
Nyolc éve foglalkozom hordozási tanácsadással, a ClauWi Magyarország Hordozóiskola speciális tanácsadója vagyok. A több mint 25.000 tagot számláló facebook-os Babahordozás – kérdések és válaszok csoport adminjaként, tanácsadójaként is dolgozom.
Részt vettem a “Szoptatásért” Magyar Egyesület 40 órás korszerű szoptatási ismeretek tanfolyamán, továbbá megkezdtem a szoptatási tanácsadó képzést.
DONA International dúlaképző tanfolyamát sikeresen elvégeztem, valamint a Meső-féle gyermekágyi segítő tanfolyamot, frissen szült anyukáknak, kisbabás családoknak tudok szakszerű támogatást nyújtani. Vak, gyengénlátó szülőknek is tudok segíteni gyermekágyas időszakban csecsemőgondozás, szoptatás és hordozás terén. A kineziológiai alaptanfolyam után elvégeztem a kismama tape kurzust is, sikeres vizsgát tettem.
Szakértőként írásaim a hordozásról a Kismama, illetve HelloBaby magazinokban olvashatók.
Elkötelezett híve vagyok a kötődő-válaszkész gondoskodásnak, a hosszantartó szoptatásnak és az együttalvásnak.
E-mail cím: evihordoz@gmail.com